Pannu liian lämmin

Tarttis varmaan putsata

Oli taas yksi tuulinen päivä ja lunta satoi runsaasti niin vesi-ilmalämpöpumppu antoi nyt toisen kerran virheilmoituksen, että sulatus epäonnistunut. No Nette tiesi jo mitä tehdä ja hän menikin ulos putsaamaan koneen ja kuittasi virheilmoituksen. Minä satuin tietenkin olemaan töissä 16h juuri se päivä niin en voinut auttaa. Mutta annoin kuitenkin luvan laittaa puupannun päälle vaikka Nette huomasi sen virheen jo 6 tunnin päästä siitä kuin se oli tullut niin talo ei ollut ehtinyt jäähtyä. Mutta ajattelin, että pannu ei ole ollut päällä

Putsattu 🙂

Pannu päällä

melkein vuoteen niin kai se olisi hyvä sitäkin välillä käyttää. Miettisin itsekseni, että pitäisi varmaan seurata miten systeemit pelaa kun on seissyt niin kauan, mutta oli vähän kiire töissä niin luotin että kyllä Nette sen ymmärtää. Vähän ajan päästä tuli paniikki soitto “pannu on 120 astetta, mitä mä teen”. Se on niin kiva saada tuollaisia puheluita töihin kun ei pysty tekemään mitään. Hetken asiaa tutkittuamme totesimme, että kiertovesipumppu sai virtaa, mutta ei pyörinyt joten ainoa vaihtoehto oli heittää pannuun lunta ja sammuttaa tuli. Onneksi se kiertää myös luonnon kierrolla, (tosin todella hitaasti) niin lämpö tippui pannussa suht pian alle sadan. Nyt eilen jaksoin miettiä ongelmaa ja etsin pumpun käyttöohjeet netistä ja pumppu on siitä hyvä että siinä on näyttö mikä kertoi että todennäköisesti tukos/roskaa. No ei muuta kuin 4 ruuvia pois ja pumppu oli auki ja ei ollut muuta vikaa kuin että se pyörivä osa oli vaan vähän jumissa. Otin kiinni ja pyöritin ja se vaikutti olevan ok. Pumppu kasaan ja paikoilleen ja hyvin toimi. Niinpä laitoin pannun nyt uudestaan päälle ja lämmitin koko varaajan yli 90 astetta niin eilen riitti talossa lämpöä. Miksi aina tapahtuu jotain kun olen ylitöissä 😉

 

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.