Babyfoto

Ibland lyckas man fånga något magisk. (klicka på bilden om du vill se den i lite större format)

Den här lilla tösen fick jag fota och det blev en del riktigt fina bilder. Den här gången knäppte jag 250 bilder, sållade ut 65 möjliga och godkände slutligen 30. Jag känner mig riktigt nöjd med den skörden. Bland dessa 30 fanns några som inte behövde någon som helst redigering enligt mitt tycke. De här två bilderna är båda rakt ur kameran och jag är ganska stolt över dem. Säkert hade jag kunnat fila på dem också och lägga till effekter, ljus och färger men jag är nöjd med dem som de är. Speciellt ljuset i den nedre är härligt medan jag älskar skärpan och suddet i den övre.

De flesta andra bilderna fick sig någon sorts upp-piffning i datorn. Några hade blivit för mörka, några hade störande element och några behövde lite korrigerad i färgsättning. Jag är verkligen ingen duktig “photoshoppare” för jag använder inte ens photoshop men med ett program som heter PhotoScape kan jag göra små korrigeringar. Dessutom fotar jag i jpg-format som inte ger så stora möjligheter till efterbehandling. Det skulle vara riktigt roligt att gå en kurs i bildbehandling och lära mig mera. Nu känner jag att jag inte har lust, ork eller tid att sätta mig in i ett bildbehandlingsprogram bara genom att “leka” med programmet. Det finns så fruktansvärt många verktyg i de programmen att jag bara blir förvirrad. Sen, den dagen, när jag lärt mig bildbehandling så ska jag också övergå till att fota i raw-format.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.