Tio dagar kvar

Somliga räknar att det är tio dagar kvar av den härliga jultiden med stämning och mys.
Andra räknar att det är tio dagar kvar av förberedelser och sen är det äntligen jul.
En del räknar att det är tio luckor kvar tills tomten kommer med härliga efterlängtade klappar.
Några suckar och räknar att det är tio dagar kvar av eländet och sen är det snart över.
Jag räknar att det är tio dagar till julfirandet och undrar när min julstämning ska infinna sig…

Jag har i år avslutat stressen från tidigare år med att göra kopiösa mängder julgodis som jag sålt på marknader och via bäställningar. Nu har jag inte gjort en endaste en julgodis och det är skönt och stressfritt.
Jag tittade i kalendern i november och konstaterade att jag har många, långa lediga dagar i december för att pynta huset och mysa av julstämningen men av det har det inte blivit nästan nånting alls.
Jag sitter och känner mig lite tom och förundrad. Och nog lite trött.

I november var jag sjukskriven två veckor för utmattning och jag var verkligen långt över gränsen trött för det tog mig flera dagar att ta igen mig ens lite. Jag har aldrig mått så dåligt och varit så slutkörd. Hela kroppen skrek stopp och jag orkade ingenting. Nu känner jag att det ligger kvar i kroppen som ett envist litet virus och jag blir lätt trött. Jag har behövt mina lediga dagar för att vila och komma ikapp med studier och normalt hushållsarbete så det har inte funnits tid och ork till pyntande. Jag hoppas att det skall infinna sig lite julstämning bara jag får ett par dagar ledigt nästa vecka och sen efter det har jag ännu många dagar julledighet att se fram emot.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.

5 svar på Tio dagar kvar

 1. Peeto_79 skriver:

  Hoppas du får tag i julstämmingen. Synd att läsa om din utmattning men helt oväntat var det tyvärr inte… Är du säker 2 veckor räckte? Sku vara trevligt att ha en pratstund med dig. Hör av dig någottag. KRAM!!

 2. Janette L skriver:

  Jag är inte säker på att två veckor räckte, men det redde upp situationen för stunden i alla fall.

 3. ami skriver:

  Två veckor är en kort tid ,behövs mycket längre återhämtning. Var själv utbränd för över ett år sedan och det tog tid att komma tillbaka. Har som du ,känslan av lilla viruset som ligger på lur. Man måste LÄRA sej vila ,stressa av ,sitta still mm mm Svårt men med små steg går det . Får akta mej för jag faller lätt i duktighetsfällan igen har jag märkt . Och roligt är det att jobba men nån måtta måste det vara . Stressa inte , julkänslan kommer bara du får vila. Fira med musik ,fina böcker (som är glada ,inte sorgsna) Julgran räcker ,ljus . Mat kan man köpa i butiken , och god är också den .God och FRIDFULL jul önskar jag dej

 4. Peeto_79 skriver:

  Är super glad om det redde ut situationen 😉 Fast endast för stunden. Hör på din kropp, du vet nog bäst själv. <3 sku ändå vilja se dig snart 😉

 5. Peeto_79 skriver:

  Och ha en riktigt GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR. Ska vi göra ett nyårslöfte, vi ska ses snart?

Kommentarer är stängda.