En ovanligt lyckad lördagkväll

Jag fick ett infall och bjöd in en hel hög av väninnor en lördag i juli. Jag tänkte att jag kan dra till med rätt många inbjudningar för det är ingen risk att alla kommer ändå, så upptagna som vi alla brukar vara. Så när alla utom en tackade jag blev jag rätt paff. Vi blev totalt 14 damer! Ähum, jo, vi har ett stort köksbord och en rejäl terrass men ingendera rymde FJORTON damer runt ett bord. Så det blev att komponera ett långbord på gången framför huset. (På gräsmattan skulle stolarna ha sjunkit ner i marken och det ville jag inte.) Två bord efter varandra och 14 stolar runt och plötsligt hade vi ett perfekt festställe!

Dessutom fick vi ju jättefint väder! Rätt varmt så länge solen var uppe men lite senare på kvällen behövdes allt värmande som gick att uppbåda! Somliga drog fram ylletröjor och yllesockor men någon hade packat med sig ett ytrymmeseffektivt hjälpmedel. Det här “kaffepaketet” är en den foliefilt som brukar finnas i förstahjälpväskorna. Den värmer med en gång eftersom den reflekterar din egen värme tillbaka in i dig. Ganska smart när man inte vill ha stor packning med sig!

Maten var rätt enkel att fixa till. Det blev sallad, pajer och rökt lax. Efterrätten däremot ville jag satsa på. Det är mitt stora nöje. Så jag gjorde en minipannacotta, en minichokladmousse och en minicheeseccake åt var och en. Jag hade jätteroligt när jag gjorde dem och ännu roligare när jag serverade dem till alla mina häpna vänner!

Eftersom alla inte kände varann så jättebra bad jag alla i tur och ordning berätta sitt namn, sina viktiga koordinater i livet, familjeförhållanden och så avslöja vilken som var dens första bil. Det blev hågkomster av händelser och personer och kontroll av mer eller mindre officiella släktband. Det visade sig att vi inte alls visste så mycket om varann som vi trott. Så vi skrattade! Det här var nog den roligaste fest jag varit på på länge. Det är också den fest jag festat längre än på långa tider, vi höll nästan på tills solen gick upp!

Jag är jätteglad att vi blev så många. Tack kära tjejer för en superlyckad fest!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Mat & Smaker, Vänner och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.