Sähkönkulutuksen seuranta LOKAKUU

Linkki elo-syyskuun kulutusmittauksiin

Tässä lokakuun kulutuslaskelmat. Pumppu on käynyt jo selvästi enemmän kuin syyskuussa. Nyt näkyy mittarissa jopa 3kW kulutuslukemia kun pumppu käy. Huomasin juuri kun leikin tuolla pumpun mittarin sisäyksiköllä, että saan siitä suoraan pumpun vieneen sähkön vaikka kuukausittain (ilman, että tarvitsee kytkeä sitä tietokoneeseen). Vertailun vuoksi laskin viime kuun lämmitys kuluiksi 207,09kW ja pumpun mittari sanoo kulutukseksi 184kW. Eli mun laskelma pitää aika hyvin paikkaansa sillä pumpun sähkönkulutus mittarissa ei näy pumpun kiertovesipumpun ja sen automatiikan viemää sähköä.
Pienen 100litran lämminvesivaraajan viemä sähkö on hieman kysymysmerkki sillä se oli päällä viime vuonnakin ja sen kulutus riippuu ison tankin lämpötilasta, mutta kyllä sen kulutus on mukana laskelmassa.

Eli tässä Lokakuun käyrä:

Lokakuun sähkönkulutus

21 päivä päätin, että nostan ison tankin lämpötilan 55 asteeseen riippumatta ulkolämpötilasta niin voin sammuttaa sen pienen 100 litran sähkövaraajan (ajattelin että se pikkutankki veisi paljon sähköä). Kun näin nuo käyrät niin muutin sen kuun vaihteessa taas takaisin eli tiputin ison tankin lämpötilaa ja kytkin 100 litran tankin takaisin päälle. Vielä vähän testailua miten kaikki toimii ja mikä on järkevintä nyt ensimmäisenä vuonna. Takka oli päällä 25 ja 27 päivä mikä ei kuitenkaan paljon noissa käyrissä näy kun alakerran termostaatit vieläkin epäkunnossa.

Pumpun säätökäyrä. Lukee 60 siinä valkoisessa ruudussa jos näkyy huonosti

Kun huomasin, että pumpun säätö tasaiseen 55 asteeseen oli huono idea niin laitoin sen takaisin niin kuin se on kuvassa eli säätyy ulkolämpötilan mukaan. Tämä tarkoittaa sitä, että pakko olla se pieni 100 litran tankki päällä tai muuten saan muulta talon väeltä valituksia, että ei tule tarpeeksi lämmintä vettä 🙂

Kun säätö on esim 55 astetta niin käytännössä tankin yläosa lämpiää noin 58 astetta ja alaosa noin 47 (ja lämmitys alkoi uudestaan kun lämmöt oli tippuneet 54 ja 37)

Tässä vielä ulkolämpötila vertailu lokakuulta.

 

 

 

Sitten siihen mikä varmaan kiinnostaa eniten eli laskelmiin.

Lokakuu 2016: 424,25kWh
Lokakuu 2017: 1095,07kWh

Erotukseksi tulee 670,82 kWh (mittari sanoo pumpun kulutukseksi 572,5). Viime laskun hinta oli 16 senttiä/kWh niin hinnaksi tulee 107€ (laitan tänne todellisen hinnan kun saan laskun).

16.12. Nyt tuli loka-marraskuun lasku. Kulutus nousee niin hinta/kWh laskee. Loka marraskuun laskussa hinta oli 13.5c/kWh eli lokakuun todellinen hinta 90.5€

Kulutus ollut ihan niissä lukemissa kuin odotettukin.

Palataan tähän aiheeseen taas ensi kuussa ?

Linkki marraskuun kulutusmittauksiin

Det här inlägget postades i Hus & Trädgård och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.