När det inte blir som man vill

Plötsligt var det helg igen och dags att fortsätta bygga brygga. Vattenståndet hade stigit, men inte kritiskt mycket. Till söndagen utlovades lägre vattenstånd så vi hoppades på det. Vi inledde med sådana arbeten som inte var beroende av lågt vattenstånd, men som ändå behövde göras nu.


Pappa hade redan för länge sen förberett fastsättningen åt oss. Han hade svetsat fast en bricka på gängstången så att vi inte behövde fälla in fastsättningen så mycket i sparren. Från infällningen går ett “dike” för att det inte ska bli vatten och ligga i gropen.


Några träd tog vi också ner. Ett par stod opassligt och ett par hängde ut över bryggan så att de någon stormig dag skulle dråsa ner och antagligen förstöra någonting på samma gång. Så lika bra att ta ner dem kontrollerat.


På söndagsmorgonen visade det sig att vinden låg på och drev upp vattnet istället för ner. Så vi fick glömma det vi tänkt göra när vattnet är lågt. Eller snarare så att vi fick ajournera det till nästa gång det är lågt vatten och lämplig dag att jobba vidare.


Nu är ändå ramverket så gott som klart och det börjar bli dags att täcka in och bygga yta på bryggan.

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Båt och sjöliv, Hobby & Föreningsaktivitet, Projekt och renovering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.