Just my two cents

Ryktet visste berätta att någon begått självmord i Pargas, ett rykte som nu visar sig vara ogrundat, tack och lov! Men, eftersom det finns en historia av ungdomar och vuxna som begått självmord i stan går diskussionens vågor höga på sociala media. Vad ska man göra för att få slut på dessa tragiska händelser? Någon ondgör sig över att staden inte anställer en specialungdomsarbetare istället för den som avgått då ungdomarna bevisligen mår så dåligt. En annan ondgör sig över att det anställts en projektledare för att utveckla en slumrande centrum så pengarna skulle behövas på annat håll.
Jag förstår båda åsikterna och det kan tyckas som att man kan ställa dessa två tjänster mot varandra men jag ber om att få vara av annan åsikt.

Tänk lite längre. Visst det behövs någon som arbetar med ungdomarna just nu men det behövs också någon som arbetar med att utveckla centrum. På vilket sätt hänger ett utvecklat centrum ihop med ungdomarnas mående? Om man har ett välmående centrum med folk som rörs och spenderar pengar gör det att stan känns attraktiv och folk flyttar möjligtvis till stan. Inflyttare och företagare som det går bra för betalar skatt och stan blir rikare än tidigare. När centrum är levande finns det flera företagare som satsar på kvällsöppet där även ungdomar kan trivas och det finns flera arbetsplatser, även för ungdomar. När stan mår bättre mår ungdomen bättre även om det fortfarande finns invånare som mår dåligt, både unga och gamla. De här personerna behöver stöd och när stan har större skattinkomster finns det mera pengar för att stöda dem som behöver det. Sen finns det alltid människor som faller genom stödnätet och ser självmord som enda utvägen. Det hade kanske inte behövts några märkvärdiga saker för att rädda dem men de fick inte den hjälp de skulle behövt just då när de skulle behövt den som mest.
Så min slutsats är att vi alla behövs. Tjänstemän, donare, frivilliga, grannar, vänner, ungdomar, medelålders och gamlingar, varenda en behövs för att vi tillsammans ska bli bättre, må bättre, ha det bättre. Vill du hjälpa till? Ta på dig en positiv inställning och gå några steg extra utan att nån ber dig om det!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt. Bokmärk permalänken.