Välkommen – Tervetuloa!

Så där ja, nu har Pasi kommit igång med bloggandet. Äntligen! Det krävdes en hel del övertalning innan han vågade sätta igång. Den främsta frågan var hur du som läsare skulle ställa dig till att han skriver på finska när jag skriver på svenska. Strunt, sa jag, vi skriver på det språk vi vill så får folk läser vad dom vill. Det finns Google Translate om det riktigt kniper – och då först blir blogginläggen underhållande! Statistiken för Pasis första inlägg visar dubbelt flera läsningar än jag vanligtvis får, så det är ju uppmuntrande. Keep it up så fortsätter han att skriva!

Vill du bekanta dig med Pasi kan du klicka i balken där uppe på “Vi som skriver” för där finns presentationer av oss båda. På högerkanten finns en liten rubrik “Författare” och under den våra namn. När du klickar på ett namn får du fram den personens inlägg.

Till dig som inte tittat in tidigare på bloggen säger vi bara: Välkommen!

No niin, nyt on Pasi päässyt vauhtiin. Vihdoinkin! Piti vain saada hänet ylipuhuttua ensin. Suurin murhe taisi olla että hän haluaa kirjoittaa suomeksi kun minä taas kirjoitan ruotsiksi. Mitä lukijat tykkävät jos blogi yhtäkkiä muuttuu kaksikieliseksi? Höpsis, sanoin minä, me kirjoitamme omilla kielillämme ja lukijat lukevat mitä lystää. Voihan vaikka käyttää Google Translatea jos ei muuten ymmäärrä, vaikka silloin vasta voi tulla ymmärtämisvaikeuksia. Tilastot näyttävät että Pasin ensimmäinen postaus on luettu tuplasti minun postauksiini verrattuna. Sehän on tosi hauskaa! Jatkakaa samalla tavalla niin Pasikin jatkaa kirjoittamista.

Jos haluat tutustua Pasiin voit klikata yläpalkkiin missä lukee “Vi som skriver”. Sieltä löytyy vähän tietoa meistä. Oikeassa laidassa on pieni alaotsikko nimeltä “Författare” ja sen alta löytyy meidä nimet. Klikkaamalla nimeä saat esille sen henkilön kirjottamat jutut.

Sinä, joka olet löytänyt tähän blogiin viime aikoina sanomme: Tervetuloa!

Om Janette

...med många järn i elden... Jag tycker om när det händer och planerar ständigt nytt. Ibland behöver jag få vara ensam och ladda om. Musik, fotografering, trädgårdsarbete och att experimentera i köket är positiva laddningar i mitt liv, liksom min familj och våra katter.
Det här inlägget postades i Allmänt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Välkommen – Tervetuloa!

 1. Jessica skriver:

  Kiva att Pasi också börjat blogga. Han kommer ju troligtvis också att skriva om lite andra saker eller åtminstone ur annan synvinkel så det blir nog intressant. Själv är jag lite dålig på att följa med bloggar, men tittar nog in nu och då.

  • Janette skriver:

   Jo, han skriver säkert om delvis andra saker så det blir ett bredare utbud och oftare uppdateringar. Det har varit väldigt mycket Fia på sistone för jag har haft lite bloggtorka på andra områden.

 2. Viveca skriver:

  Jag tycker det är toppen med blogg där ni kan skriva lite härsomochtvärsom och på bägge/oberoende språk – ta fast engelska eller latin (höh- sa Mikael). Gubben min läste redan första inlägg för att temat intresserade honom! Då blir det en kul blandning av ämnen och han här bredvid mig i soffan säger samma!

  • Janette skriver:

   Va bra! Det är ju just det vi vill, att det ska finnas nåt lite för alla. Eller så ingenting – beroende på vad man är intresserad av… Det blir lätt lite tradigt när det är en och samma som rullar på i sina egna fotspår.

Kommentarer är stängda.